top of page

Varje långivare har olika personlig lånränta. Räntan för personliga lån varierar också från en klient till den andra i ett låneinstitut och sådana saker som en persons kreditpoäng samt deras förhållande till långivaren bestämmer det. Om du vill ha en låg skattesats bör du överväga att ta ett personligt lån med säkerhet. I ett personligt lån med säkerhet använder du din egendom som en garanti för lånet och får därför lägre ränta. Vid osäkrade bästa smslån finns inga säkerheter och långivaren debiterar en högre ränta på grund av den ökade risken.

 

Ett privat är ett sätt att garantera låg ränta. Även om det här är ett relativt nytt sätt att låna ut och låna, är det mycket populärt, särskilt med tanke på de höga räntesatserna hos de vanliga utlåningsinstituten. Privat lån, som namnet antyder, görs mellan individer, vanligtvis online, där låntagaren och långivaren möts genom ett bolag som är specialiserat på detta. Lånen behöver inte säkras och långivarna tittar inte på låntagarens kreditpoäng. SEC kontrollerar utlåning som säkerställer att processen är legitim och den går att  lita på. Andra fördelar med ömsesidig utlåning versus att få ett personligt lån från vanliga långivare är att det inte finns något pappersarbete, vilket innebär att du kan få pengar omedelbart och med mycket flexibla utlåningsvillkor.

 

En sak som är viktigt att tänka på för att minska de månatliga återbetalningarna är att använda en lönekalkylator. Dessa är tillgängliga på internet och de är mycket lätta att använda eftersom allt du behöver göra är att ange det belopp du vill låna, återbetalningsperioden och räntan. Detta är viktigt eftersom även med en låg personlig lånränta är summan du kommer att betala tillbaka fortfarande beroende av återbetalningsperioden.

 

Eftersom olika långivare har olika priser, bör du överväga så många av dem som möjligt. Internet gör allt enkelt eftersom många långivare ger sina räntor online. Att jämföra räntor på nätet är bekvämt eftersom du inte behöver lämna ditt kontor eller gå hemifrån. Det är också billigt eftersom det inte finns några resor involverade och informationen är tillgänglig gratis, den är anonym, den är aktuell och du får jämföra hundratals om inte tusentals långivare, vilket ökar dina chanser att göra en bra affär. Många onlineforum som diskuterar räntor finns tillgängliga och du kan gå igenom deras recensioner för att få information.

 

När du får ett lån bör du titta på alla aspekter av avtalet för att minska risken för att bli lurad och drabbas av dolda avgifter. Du bör ha en revisor som går igenom avtalet med dig om orden är för tekniska. Du bör bara gå till väletablerade långivare eftersom de är mindre benägna att bedriva bedrägliga aktiviteter. För att få en låg skattesats bör du överväga att arbeta på dina kreditpoäng och hålla det på 700 poäng eller högre än det. Alla större långivare anser att denna poäng är bra när de bestämmer räntesatsen.

Ränta vid personliga lån - Viktiga överväganden vid val av personliga lån

bottom of page